Uutiset


Kirjoitettu: 29.12.2010 -Tiina

Blogi päivitys lopuuvuodelta 2010
Näyttelyissä kävimme syksyllä Tinon kanssa seuraavasti Jyväskylä Lappalaiskoirat erikoisnäyttely VAL ERI 1 PU 1 ROP BIS 2 (Tuomari Hannu Talvi). Lahti KV 30.10.2010 VAL ERI 2 PU 3 (Tuomari Paula Rekiranta).

Näiden näyttelyiden jälkeen koti rauhoitettiin tuleville Pörröpöksyn pikkuisille. Pörröpöksyn ensimmäinen pentue syntyi 12.11.2010(4 urosta ja 2 narttua, valitettavasti yksi tytöistä menehtyi synnytyksen tiimellyksessä.

Kaikille pennuille löytyi aivan ihanat ihmiset. Pojat muuttivat seuraavasti: Kamu Vaasaan, Koda Vantaalle, Peetu (Kiusan-Kidi) Espooseen, Laku (Kadun-Kingi) Espooseen ja Rapsu (Koti-Kontio) Jokioisiin. Pentueen ainokainen neiti Nella (Kuvan-Kaunis) jäi kotiin Nita äidin ja Tinon kaveriksi.

Lisätietoa pentueesta "Pentueet"

Näyttelyrintamalla oli loppuvuodesta hiljaista. Kävimme ainoastaan Tinon kanssa Voittaja 2010 näyttelyssä Helsingissä VAL ERI 3, tuomarina Paavo Mattila. Helsingin Voittaja 2010 VAL EH, tuomarina Ambjörn Lindqvist, Ruotsi.

Kirjoitettu: 3.9.2010 -Tiina

Nitan juoksut alkoivat...
Nitan juoksun ensimmäiset merkit havaittu perjantaina 3.9.2010. Ensimmäisen kerran kävimme pentujen tulevan isän Orso-Farm Kiusan luona heilastelemassa lauantaina 11.9.2010 ja toisen kerran vielä maanantaina 13.9.2010. Nyt vaan peukut pystyyn että ensimmäiset Pörröpöksyn pikkuiset kävisivät toteen.

Kirjoitettu: 21.8.2010 -Tiina

KOUVOLA Kaikkien rotujen koiranäyttely la 21.8.2010
Suomenlapinkoiria oli ilmoitettu 26 koiraa. Tuomarina Tapio Kakko. Nita AVO ERI1 PN 1 SERT ROP

"Kokonaiskuvaltaan erinomainen. Kauniit mittasuhteet. Ei tänään parhaassa näyttelykarvassa. Kaunis pää ja ilme. Hieman pysty olkavarsi. Riittävät takakulmaukset, hyvä luusto, hieman pysty lantiö. Kaunis häntä. Erinomainen peitinkarva ja raajakarvaus. Pohjavilla puuttuu. Liikkuu hieman takaraajat alla kepeästi edestä ja takaa. Miellyttävä luonne. Erinomainen rotutyyppi".

Lisäksi sain esittää SERTin arvoisen uroskoiran Shacal Monnetin joka oli myös päivän VSP. Kiitos Merja kun sain esittää upean Niilon! Ja porokoirissa sain esittää Louhin EH1 Kiitos Riikka kun sain esittää kauniin Louhin!

Kirjoitettu: 10.8.2010 -Tiina

RUOTSIN NÄYTTELY REISSU 5.-9.8.2010 Östersund International 7.8.2010 ja Lapphunds Speciall in Svenstavik 8.8.2010
Matkamme alkoi torstaina 5.8.2010. Lähdimme ajelemaan Vaasaan Arjan & Sissin sekä Tinon kanssa. Matkalla pysähdyimme tervehtimässä Nitan poikaa Heikunkeikun Tössi-Tessua. Yövuimme Vaasassa. Aikaisin perjantai – aamuna suunnistimme satamaan ja lastauduimme laivaan. Laivan saavuttua perjantaina n. 4 h laivamatkan jälkeen Ruotsiin jatkoimme iltaan asti ajoa kohti määränpäätämme Svenstavikia.

Lauantaina oli vuorossa KV näyttely. Näyttelyyn oli ilmoitettu 12 suomenlapinkoiraa, 12 ruotsinlapinkoiraa ja 4 porokoiraa. Tuomarina oli Saija Juutilainen.

Tino sai SERTin ja tuli Ruotsin muotovalioksi ja samaan syssyyn myös Pohjoismaiden muotovalioksi CACIB ROP RYP 4. Ryhmäkehän tuomarina oli Mats Jonnson Ruotsista.

Sunnuntaina oli vuorossa Lappalaiskoirien erikoisnäyttely. Tuomarina Mats Jonnson, Ruotsi. Suomenlapinkoiria oli ilmoitettu 19. Tino ROP BIS 1 Kyllä oli huippu reissu! Kiitos Arjalle ja Sissille matkaseurasta. Sissi oli valitettavasti kesäkuosissa joten huippumenestystä ei tämän johdosta herunut tällä kertaa Sissille!

Kirjoitettu: 7.7.2010 -Tiina

17.7.2010 Mäntsälä kaikkien rotujen koiranäyttely
Helteisessä säässä vietimme kivan koirapäivän Suomenlapinkoiria oli ilmoitettu 28 koiraa. Tuomarina Sean Knight Irlannista. Nita AVO ERI3

"Erinomainen. Oikein kivan tyyppinen. Hyvä pää, kaula ja olkavarsi. Hyvä ylälinja. Liikkuu hyvin."

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi sai rahoille vastinetta :)

Kirjoitettu: 8.6.2010 -Tiina

6.6.2010 Kausala / Parolan Eläinparkki

Olimme kokeilemassa P-H Lappalaisten porukan kanssa lampaiden paimennusta Parolan Eläinparkin tiluksilla. Aivan ihana paikka ja meillä oli tosi mukava päivä. Ja luulen että koirillakin oli mutta lampaista en menee takuuseen oliko niillä niin mukava päivä. Mutta tottelevaisia lampaita olivat!

Nita oli alkuun hieman arkaileva lampaita kohtaan ensimmäisellä paimennuskerralla mutta toinen sujui jo reippaammin ja alkoi näyttääkin jo paimentamiselta ja lauman kokoamiselta.

Tino oli minulle suuri yllätys! Tino kuumeni täysin lampaista! Se oli aivan täpinöissään. Se halusi päästä aivan liian lähelle lampaita. Mutta hyvin se ajoi lauman kasaan kun se minulta hajosi.

Ei kun treenaamaan vaan lisää! Kyllä meistä vielä ken ties paimenia isoina tulee!

Kirjoitettu: 28.4.2010 -Tiina

Lahden KV tulevana viikonloppuna 24.-25.4.2010.
Harkitsen vielä otanko Tinoa mukaan, karvanlähtö jo aika kova. Mutta Tinon tytär Hiidenlahden Jemina eli Ella ja Nitan tytär Heikunkeikun Pikku-Sintti eli Sintti tulossa kehään. Lappalaiset ovat lauanataina. Saapa nähdä tuleeko tuomarivaihdosta Islannin tulivuorenpurkauksen takia = ilmatila suljettu, joten ulkomaita lentäen tulevat tuomarit eivät pääse matkustamaan. Lappalaisilla pitäisi olla ruotsalainen tuomari.

Sunnuntaina olen menossa kehäsihteeriksi töihin tuomari Hannu Lapin kehään. Työparina on tuttuun ja turvalliseen tapaan Arja. Varmasti mielenkiintoinen päivä tiedossa. Kehässä paljon uusia rotuja minulle!

Tinon kanssa aloitin Nitan juoksun myötä TOKO treenit. Poika on ollut ihan täpinöissään kun pääsi pitkästä aikaa treeneihin mukaan. Toukokuussa alkaa agilitytreenit Villähteen hallilla.

Tulevia juttuja...1.5. Hollolan näyttely (Ella), helatorstai 13.5. Evolle samoilemaan P-H lappalaisten kanssa...

Kirjoitettu: 18.4.2010 -Tiina

Orimattila 18.4.2010 Match Show.
Tinon kanssa mätsärissä. Koiria oli paljon. Sijoituttiin punaisten kolmansiksi. Kivat palkinnot…ruokaa, puruluita, iso vinkulelu ja askelmittari (hmm...oli ajateltu myös esittäjää)

Sunnuntaina oli vuorossa näyttelypäivä. Tino oli VAL ERI. Tuomarina oli Arvi Ellmén.

Nita oli AVO H. Tuomarina oli Kari Järvinen.

Kirjoitettu: 11.4.2010 -Tiina

Mäntsälä ryhmänäyttely.
Tuomarina Saara Sampakoski. Suomenlapinkoiria ilmoitettu 35 koiraa joista uroksia 15 ja narttuja 20.

Nita upeasti AVO ERI 1 PN 2 VA-SERT. Eipä huonommalleen hävinnyt, tyttärensä Sissi (Heikunkeikun Parkki-Pike ) voitti äitinsä ollen NUO ERI 1 PN 1 SERT VSP. Onnittelut vielä Sissille ja Arjalle tätäkin kautta!

Nitan juoksut alkoivat pitkänäperjantaina 2.4. Juoksu oli todella lyhyt joten jaksan epäillä että näistä juoksuista olisi odotettavissa pentuja. Mutta katselen tilannetta jonkin aikaa. Parikunta oli kyllä yötä päivää yhdessä joten jos vaikka ovat huomaamattani jotain harrastaneet. Mutta jos nyt ei pentuja tule niin suunnitelmissa Nitan syksyn juoksusta pentue. Isäedokas todennäköisesti tulee vaihtumaan. Muutama komistus jo mielessä. Yhdistelmästä tarkemmin tietoa kunhan urosten terveystarkastukset on ajan tasalla.

Kirjoitettu: 28.3.2010 -Tiina

Lappalaiskoirien erikoisnäyttely Turussa 27.-28.3.2010.
Lauantaina 27.3. oli yhdistyksen kevätkokous. Tino sai kokouksen yhteydessä yhdistyksen C.I.B. palkintolautasen. Hyvä Tino! Kokouksen jälkeen oli Lappalaiskoirat Ry:n 40-vuotis juhlaillallinen. Ruoka oli todella hyvää ja ohjelma oikein viihdyttävää!

Sunnuntaina oli vuorossa näyttelypäivä. Tino oli VAL ERI. Tuomarina oli Arvi Ellmén.

Kirjoitettu: 6.3.2010 -Tiina

6.3.2010 olimme Nitan kanssa Valkealan/Kouvolan ryhmänäyttelyssä.
Tuomarina oli Leila Kärkäs ja harjoitusarvostelijana Saara Sampakoski. Näyttelyyn oli ilmoitettu 5 pentua, 15 urosta ja 33 narttua. Avoimen luokan nartuissa kisasi 13 tyttöä. Nitan tulos oli AVO EH.

"Ihastuttava pää ja ilme. Antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Voimakas syvä rintakehä. Tasapainoiset sopivat kulmaukset, mutta seisoo takaraajat rungon alla. Hännän tulisi kääntyä tiiviimmin selälle. Ahdas tehoton takaliike, hyvä etuliike. Hyvä karva ja käytös."

Nitan tyttäret olivat myös kehässä nuorten luokassa samoin Tinon tytär junnu tyttöjen kehässä. Tuloksena Hiidelahden Jemina JUN H, Heikunkeikun Hissunkissun NUO H ja Heikunkeikun Parkki-Pike NUO ERI1 PN1 SERT VSP. Onnea Sissille ensimmäisestä SERTISTÄ!!!!

Seuraavaksi suuntaamme Turkuun Lappalaiskoirien kevät erikoisnäyttelyyn. Lauantaina osallistumme kevät kokoukseen ja Lappalaiskoirien 40- v juhlaillalliselle. Ja sunnuntaina on näyttelypäivä! Näyttelyyn olen ilmoittanut sekä Tinon että Nitan. Varmasti mukava viikonvaihde tiedossa hyvässä seurassa!

Sitten aloitellaan odottelemaan Nitan juoksua.

Kirjoitettu: 8.2.2010 -Tiina

7.2.2010 Keuruun ryhmänäyttely
Sunnuntai 7.2.2010 olimme Nitan kanssa Keuruun ryhmänäyttelyssä. Näyttelyyn oli ilmoitettu 3 pentua, 16 urosta ja 21 narttua. Tuomarina oli Hannu Talvi ja harjoitusarvostelijoina Saara Sampakoski sekä Outi Piisi – Putta. Mukavaa saada uusia tuomareita arvostelemaan suomenlapinkoiria!

Nitan erinomainen arvostelu oli: AVO ERI 3.

"Musta merkein, keskikokoa kookkaampi, voimakas tyyppinen. Mittasuhteiltaan oikea, vahva, hyväilmeinen pää. Kauttaaltaan erinomainen rakenne. Normaali karva ja häntä. Samoin luonne ja liike."

Reissukavereina meillä oli Arja ja Nitan ihana tytär Sissi. Kiitos kivasta seurasta ja kyydistä! Sissi pärjäsi tosi upeasti ollen NUO ERI1 PN2 VASERT. Onnea vielä tätäkin kautta Sissille ! Seuraava näyttely on Nitalla 6.3. Kouvolan ryhmänäyttely. Ja maaliskuun lopulla tiedossa vielä Turku/Lappalaiskoirien erikoisnäyttely. Sitten aletaan odottelemaan neidille juoksua huhtikuun alkuun!

Kirjoitettu: 7.1.2010 -Tiina

Tänään täyttää mamman ekavekara Tino 6-v.

Tänään meillä paistetaan lettuja ja herkutellaan!

Eli synttärionnittelut koko Cimulin T-pentueelle eli Teelikamenttenille, Tirlittanille, Tiuhtiviuhdille , Tervarekulle, Tabalugalle sekä omalle Tittelintuurelle.

Kirjoitettu: 30.1.2010 -Tiina

Oltiin P-H Lappalaisten vuoden ensimmäisellä kävelyllä Järvelän KK:n maisemissa. Kivaa oli! Mukaan oli lähtenyt 15 koiraa ihmisineen. Tällä kertaa osallistujina oli vain suomenlapinkoiria. Minä olin Nitan ja Tinon kanssa.

Ihanaa oli paistaa vuoden ensimmäiset grillimakkarat laavulla. Laavun omistaja Jari keitti meille myös makoisat nokipannukahvit. Kiitos Jari! Oli puhetta että kunhan lumista aika jättää niin mennään samoihin maisemiin lenkkeilemään!