Esittely

Olen Tiina Morri Lahdesta. Pörröpöksyn kennelnimi myönnettiin minulle keväällä 2009, joten kasvatustyöni on vasta alkutaipaleella. Kasvatustyössäni tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia, rodunomaisia ja mukavia perhekoiria, joiden kanssa on mukava elää ja harrastaa. Kuulun rotujärjestöömme Lappalaiskoirat Ry:n, Suomen kennelliittoon sekä Salpausselän koirankasvattajat Ry:n. Kasvattajasitoumuksen olen allekirjoittanut 2009.

Pörröpöksyn ensimmäinen pentue (K-pentue) syntyi 12.11.2010. Pennut kasvavat meillä perheen parissa, tottuen käsittelyyn, erilaisiin ääniin ja lapsiin. Pennut luovutetaan 7-8 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, mikro sirutettuina ja saavat mukaansa Royal Canin pentupaketin. Pennut saavat mukaansa myös Lapinkoira-aapisen, sekä liitän pennunostajan rotujärjestön Lappalaiskoirat Ry:n jäseneksi heidän niin halutessaan.

Ensimmäinen suomenlapinkoirani Tino (Cimulin Tittelintuure) muutti meille karkauspäivänä 29.2.2004. Tino on myös ensimmäinen oma koirani, sillä aikaisemmin lemmikkinäni on ollut kissoja. Tino sulatti kaikkien perheenjäsentemme sydämet mahtavalla luonteellaan ja olemuksellaan. Tinon myötä suomenlapinkoira rotuna on vienyt mennessään. Tinon sai seurakseen kesäkuun alussa 2006 lajitoverin itselleen kun Nita (Fihtolas Yopo) muutti meille. Nita tuli meille ensin sijoitukseen Heikunkeikun kennelistä Immosen Arjalta. Ja kun Nita kesällä 2008 pyöräyttti kuusi potraa lapsukaista (1 uros + 5 narttua) niin Nita siirtyi virallisesti omistukseeni. Luonteeltaan Nita on avoimen iloinen ja energinen narttu ja huomattavasti vilkkaampi kuin Tino. Pörröpöksyn ensimmäisestä K-pentueesta kotiin jäi ainokainen narttu eli Pörröpöksyn Kuvan-Kaunis "Nella".

Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti. Koiranäyttelyt, arkitottis, agility sekä TOKO kuuluvat harrastuksiimme. Ja olemme himo lenkkeilijöitä ja eritoten pitkät metsälenkit ovat osa jokapäiväistä elämäämme.

Koirat asuvat perheen keskellä osallistuen arjen askareihin omalla koiramaisella tavallaan.